skip to Main Content
031 317 311 info@andrejatasic.si Andreja Tasič

Skupina je namenjena vsem, ki ste se odločili za prenehanje uživanja alkohola, bodisi pridete neposredno k nam bodisi z bolnišničnega zdravljenja. Zakaj je tako zelo pomembno vključevanje v skupino in zakaj so prisotni tudi svojci?

Odgovor na zgornje vprašanje je: zato da se ponovno naučite biti v odnosih. Tisti, ki je zasvojen, namreč odnos s človekom zamenja s pijačo, vse, kar potrebuje, dobi v odnosu s steklenico, vse, kar bi rad dal sočloveku, pa ne zmore, da v pijačo. Zato se je treba začeti na novo učiti, kako vstopati v odnose, kako biti in vztrajati v njih, kako se brez pijače soočiti s čustvi drugih, kako se brez pijače soočiti s svojimi čustvi, kako brez alkohola sprejeti svoja dejanja in samega sebe, kako videti sebe in druge v pravi luči, ne v alkoholni omotici, in kako zdržati z vsem, kar prinaša trezno življenje.

Hkrati je skupina namenjena tudi svojcem, kajti zasvojenost z alkoholom ne vpliva samo na življenje zasvojenega, ampak se vtke v vse pore družine. Partnerji in otroci so prav tako prežeti z alkoholom, saj se vsa družinska dinamika vrti okoli zasvojenega.

Zasvojenost je kruta v svoji osamljenosti, za zasvojenega in svojca, skupina pa daje vedenje in zavedanje, da niste sami, da so tudi drugi, ki so ali še dajejo v življenju čez isto kot vi, da so tam ljudje, ki vam bodo stali ob strani, ki se bodo jokali in smejali z vami, ki vam bodo pomagali iskati moč in pogum ob novem začetku in bodo vaša opora v težkih trenutkih.

Dogovorite se za termin obiska

    Prosim, označite, kateri termin bi vam najbolj ustrezal za obisk skupine (v dopoldanskih ali popoldanskih urah).
    V dopoldanskih urahV popoldanskih urah

    Back To Top