skip to Main Content
031 317 311 info@andrejatasic.si Andreja Tasič

Zasvojenost z alkoholom lahko doleti prav vsakega od nas in vsakdo skriva za njim svojo zgodbo, svoje vzroke, zakaj je posegal po alkoholu, in od česa je z njegovo pomočjo želel ubežati. Tako tudi vi, ki berete te vrstice, zato vas prosim, da si odkrito odgovorite na naslednja vprašanja.

 • Se sprašujete, ali že pijete preveč, in bi radi to preverili s pomočjo nekoga, ki vam bo znal brez obsojanja in s sočutjem prisluhniti?
 • Ste na skrivaj že prepričani, da je šlo vaše pitje čez mejo, da ga ne morete več nadzirati, a si tega še ne upate priznati, niti sebi, kaj šele drugim?
 • Ste že siti nenehnega skrivanja in očitkov bližnjih zaradi pretiranega pitja?
 • Se vam zdi, da v svojem življenju ne mislite več na nič drugega kot samo na to, kje boste ponovno dobili pijačo?
 • Se vam dogaja, da greste na eno pijačo, a pristanete pri neznani količini in ne veste, kako ste prišli domov?
 • Vam je partner morda že zagrozil, da vas bo zapustil, če ne boste prenehali s pretiranim pitjem?
 • Ste se dokončno odločili, da bi radi svoje življenje spremenili in se rešili iz začaranega kroga zasvojenosti?

Tudi če ste samo na eno vprašanje odgovorili z da, vas vabim na razgovor, kjer boste s pomočjo terapije odkrivali, kje ste. Ali ste še na varni strani in bo dovolj samo zmanjšanje količine popitega alkohola ali bo treba povsem prenehati in boste ob tem potrebovali pomoč.

Zakaj priti na terapijo in z njeno pomočjo nehati piti?

 • S pomočjo terapije boste odkrivali, kje se skrivajo globoko zakopani in skriti razlogi vašega pitja.
 • S pomočjo terapije se boste učili vzpostavljati nove odnose in v že obstoječe vstopati drugače.
 • S pomočjo terapije boste odkrivali, kako se spopadati z življenjem po vzpostavljeni abstinenci.
 • V sočutnem in neobsojajočem odnosu s terapevtko boste lahko poiskali svoj pravi jaz, ki prej ni smel priti na plan.
 • V terapevtskem procesu boste spoznavali, kaj pomeni živeti svobodno, brez nadzora alkohola, in kako počasi spet vzljubiti samega sebe.

Dogovorite se za termin obiska

  Prosim, označite, kateri termin bi vam najbolj ustrezal za terapijo (v dopoldanskih ali popoldanskih urah).
  V dopoldanskih urahV popoldanskih urah

   

  Zasvojenost z alkoholom ni samo neka preprosta razvada, pri kateri bi se lahko zasvojeni odločil, da bo nehal piti, kot si mnogi predstavljajo, ampak je kronična bolezen možganov, zato se večina s tem ne zmore spopadati sama, ampak se, potem ko ugotovi, da so stvari ušle res že predaleč, odloči za zdravljenje alkoholizma.

  Kolikokrat ste že pomislili, da jutri bo pa tisti dan, ko boste odložili kozarec, ko res ne boste več pili? Kolikokrat ste se zjutraj zbudili, polni sramu in krivde, in si obljubili, da danes pa ne. Danes pa ne bom pil, pila? Kolikokrat ste se že odločili, da bo danes tisti dan, ko boste poiskali pomoč, ko boste pogledali, kako začeti zdravljenje alkoholizma? In kolikokrat je potreba po alkoholu že zmagala?

  Zasvojenost z alkoholom je kruta; zažrla se je prav v vse pore vašega življenja in hkrati vpliva tudi na življenje vaših bližnjih. Gre za neznosno potrebo, ko ne morete nehati piti, ko telo zahteva, hlepi, ko ne zmorete reči ne, ko veste, da bi morali nehati, ko veste, da uničujete življenje sami sebi in svojim ljubljenim, pa ne morete prenehati, ker že sama misel na to v vas sproži obupen strah, kako boste živeli brez pijače, strah, ki prav hromi, in obupen sram, kaj bo, ko boste bližnjim in prijateljem povedali za svojo težavo, kako vas bodo gledali, vas bodo obtoževali, zasmehovali … Kako jim boste razkrili, da ste se odločili za zdravljenje alkoholizma, ko pa ste vendar vedno trdili, da z alkoholom nimate nobenih težav?

  V resnici pa bodo ljudje, ki so ob vas, ki vas imajo radi, z veseljem in olajšanjem sprejeli novico o vaši odločitvi za zdravljenje od alkohola, veliko od njih pa vam bo na vaši novi poti tudi stalo ob strani. Verjamem, da sta sram in krivda tako velika, da vas razžirata od znotraj navzven, a s terapevtsko pomočjo in pomočjo drugih ljudi, ki vam bodo stali ob strani, boste uspeli premagati tudi to, spoznali boste, da je bil alkohol samo postaja na vaši poti, samo opomnik, da od nečesa v življenju bežite, samo nekaj, kar vas je za določen čas zasužnjilo. Med ljudmi, ki vam lahko pomagajo, sem tudi jaz kot terapevtka, ki ne obsojam, ki sem tu samo za vas, za vse vaše strahove in upanje, in sem tista, ki nikoli nad nikomer ne obupam in tako ne bom tudi nad vami.

  Na terapiji bomo iskali vzrok, zaradi katerega ste pretirano začeli posegati po alkoholu. Nihče se namreč ne odloči sam od sebe, da bo postal zasvojen. Vsak začne piti, ker s tem nekaj blaži, bodisi osamljenost, nevrednost, neljubljenost, občutek, da ni dovolj dober. Alkohol je lahko blažilec težkih čustev, kot so strah, sram, žalost, krivda, in pomeni tudi beg iz resničnega odnosa v odnos, ki ga v realnem življenju ne morete uresničiti, kajti kdo vas lahko navidezno tako razume, kot vas razume alkohol? Kdo vam nudi toliko utehe, kot vam je nudi alkohol? Kdo je ves čas ob vas, kdo vztraja z vami, ko vam je najlepše ali najhuje? Kdo se z vami veseli, ko doživljate uspehe, in kdo se z vami žalosti, ko se vam nekaj ponesreči? Vedno je tam vaš zvesti prijatelj alkohol. In boli, ko se mu je treba odreči, temu zvestemu prijatelju. In na terapiji, ko se lotimo zdravljenja alkoholizma, delamo točno to. Poslavljamo se od starega prijatelja in odpiramo pot za nove, realne odnose. Kajti alkohol je samo utvara za odnos, alkohol je samo navidezni prijatelj, ki vam po eni strani daje uteho, po drugi pa uničuje življenje. Pravi, resnični prijatelji čakajo na vašo odločitev, čakajo, da se boste odpovedali steklenici, da vam bodo podali roko.

  Alkohol ne izbira, kdo je primernejši kandidat, da pade v njegovo past, ne izbira po spolu, izobrazbi, starosti, gmotnem stanju ali verski pripadnosti. Zato je pravo olajšanje, ko se nekdo odloči za zdravljenje alkoholizma, ko ugotovi, da v zasvojenosti ni sam, da so tam tudi drugi, ki so ali pa še doživljajo enako kot on, tako boste tudi vi spoznali, da v svojem doživljanju sramu in krivde ter strahu pred neznano prihodnostjo niste sami.

  Naj besedi zdravljenje alkoholizma v vas ne zbujata več strahu, ampak naj to postaneta besedi, ki bosta postali za vas čarobni, ki bosta naslikali vašo novo prihodnost, vašo pot v svobodo.

  Zberite pogum za odločitev, jaz vas čakam in bom z vami prav na vsakem koraku.

  Back To Top